Articles - MMDL 6: The Anime Edition

Geschreven door: hubris - Gepost op: zondag 26 oktober 2008 om 15:02

Wat: MMDL 6: The Anime Edition
Wanneer:24, 25, 26 oktober 2008
Wie: hubris, RedBull, Saxxon, Elisa, Aerodyne, Aoshi, Tyreal, Drarius, heel veel andere doven, Nibu, Tweak, [MN]FreD, Roosj (Missy)
Waar: Nieuwkoop in sporthal de Steupel

DE VRIJDAG: ER NAAR TOE
De dag begon voor mij met een tentamen statistiek. Helemaal in de stress 's morgens, maar met het vooruitzicht op een spannende LAN! Helaas ging het tentamen niet zoals bedoeld en sloeg de stress even om in wanhoop. Heel even, want toen werd het tijd om te vertrekken richting ONOK. De WOL-crew is namelijk zo vriendelijk om mee te helpen met de aankleding van MMDL 6; legernetten! Snel bij Nok alles ingeladen en gas richting Nieuwkoop. Geloof me, dit is een avontuur. Naast dat je om 2 uur 's middags al in 4 files staat voor je er bent, kom je ook nog eens langs smalle weggetjes met grote, brede sloten er VLAK naast. Prachtig uitzicht, maar weinig tijd om er van te genieten helaas. Uiteindelijk een uurtje later dan gepland kwam ik aan bij de sporthal. De LAN zou om 18.00u beginnen en met nog slechts 2 uurtjes te gaan was het een kwestie van KEIHARD werken. De tafels stonden al, maar netwerk, stoelen, aankleding, beamers, entree, relaxarea.... er was nog veel te doen! Ietsje later dan gepland, gingen dan toch rond 19.00u de deuren open voor bezoekers. De LAN was officieel begonnen.

DE VRIJDAGAVOND: WAT ZEG JE?
Tsja, het is even wennen om maar met een paar horenden tussen heel veel doven te zitten. Overal om je heen wordt druk gepraat. Met het kleine beetje kennis dat ik in de afgelopen weken heb opgedaan bij de cursus NGT kon ik een klein beetje begrijpen. Als het maar niet te snel gaat (ARGH!). En ik ben niet de enige horende die soms wat moeite heeft met het volgen van de gesprekken. Op meer plaatsen zitten mensen om zich heen te kijken met gezichtsuitdrukkingen variërend van "WTF?!" tot "Laat maar". Een paar uurtjes later is dat echter alweer heel anders. Overal zitten horenden en doven met elkaar te kletsen, handen, voeten, notepad en MSN, niets wordt geschuwd. Maar het werkt perfect! De sfeer is dan ook al echt TOP! Samen met [MN]FreD en Roosj ga ik later op de avond even wat eten. Een speurtocht met hulp van TomTom deed ons uiteindelijk belanden bij een geweldig restaurant. Goed, goede service, toppie gewoon. Heerlijke pizza zitten eten!

DE ZATERDAG: COMPO-DAG
Na een korte nacht werd ik om 10.00u uit mijn bedje gestampt door Redbull. Na een slaperig "moetje?" bedacht ik me, oh wacht, werkt niet. Dus maar aan het gebaren, "WAT MOET JE?!". Gelukkig was het goed nieuws, een compleet verzorgd ontbijt stond klaar voor álle deelnemers van MMDL/Soul-Soldiers. Boterhammetjes, pasta, hagelslag, jam, kaas, ham, noem het maar op. En ook het begeleidende bekertje melk, kopje koffie of zelfs glaasje sinaasappelsap stond er netjes naast. Crew, complimenten! Op zaterdag begonnen ook de compo's. Door stevige netwerkproblemen begonnen deze met een stevige vertraging, maar een flink aanbod van diverse games met als hoogtepunt een heuse funcompo maakte dat weer goed! Wat de funcompo precies zou zijn was nog niet bekend, maar vanzelfsprekend heb ik me ook daar maar voor ingeschreven. Later bleek dat deze bestond uit 2 ronden; 1e ronde: 2 personen spelen samen Trackmania. 1 geeft aanwijzigen en de ander stuurt zonder het scherm te zien. 2e ronde: speel samen UT2k4 tegen 10 bots, 1 iemand bestuurt de toetsen, de ander de muis met zijn/haar LINKERhand. Hier heb ik dan ook vol overgave aan mee geddaan! Ook Ut2k4 (1on1, iDM), CoD4 (1on1) en FlatOut 2 (crashderby) wilde ik wel spelen. Helaas, och helaas, bij alle games lag ik er al in de eerste ronde uit. Nouja, volgende keer beter! De compo's zorgen voor nog veel meer communicatie tussen dove en horende gamers en maakte dat de sfeer van de LAN alleen maar beter en beter werd. De gehele zaterdag stond in het teken van gamen en socializen. Veel mensen kende ik al via IRC of van X-Life en tsja, dan moet er bijgepraat worden he? Of zoals met sommigen, eindelijk eens de kans om elkaar af te schieten (hè Tyreal?) . Ook nu gingen we 's avonds weer eten bij "ons" restaurantje. Wederom genoten we van een OVERHEERLIJKE pizza met een, in Nijmegen ongekende, service. Het was zelfs zó lekker dat we een paar uur later, hoewel we nog steeds vol zaten, toch nóg maar een turkse pizza bestelden. Toen deze binnen 10 minuten aan de deur werd afgeleverd, waren we helemaal verbaasd. Graag willen we ook zo'n toko in Nijmegen! Tot laat in de nacht werd er gezopen en gegamed. En toen ik om half 3 ging slapen was het ook nog lang niet rustig... doven aan het LANnen == HERRIE!

DE ZONDAG
Nu was ik voorbereid op de wekservice van MMDL/SS en had ik dus zelf al mijn wekkertje gezet op kwart voor 10. Na 5 minuten allerlei extra herrie te hebben gehoord bedacht ik me dat dat mijn eigen wekker was. Oh damn, tijd om op te staan! Maarjah, ik was nog niet mijn bedje uit of Aoshi stond met een vrolijke lach naast me; "goeie morgen en heb je in de gaten dat het pas 9 uur is?" Uh? Wat? Nee... toch..? Jawel dus, WINTERTIJD! Dat extra uurtje dus maar gebruikt om Q3 te spelen tegen Roosj, extra veel te eten en een beetje te leechen. Op zondag was het tijd voor de FlatOut 2 compo. Maar ook dit was voor mij geen succes (1e ronde binnen 2 minuten eruit)... Op zondag werden er ook druk finales gespeeld van alle compo's. Opvallend detail aan de compo's is dat IEDEREEN zonder geluid moest spelen. Voor de horenden misschien nog wel een grotere handicap dan voor de doven, maar het leverde wel érg leuke compo's op! Zometeen is het nog tijd om wat te gamen, een beetje mee op te ruimen en dan terug te rijden naar huis, hopelijk is het deze keer minder druk en ben ik er netjes in ongeveer 1,5 uur.... Pff... helaas, alweer een supergave LAN voorbij MMDL & SS, hoewel het niet zo druk is als jullie graag hadden gezien is het toch een erg leuk evenement geworden, waarop ik me ONTZETTEND goed heb vermaakt! RATING Total cost (damage): +/- €27,50 euro (als je snel betaalde) €0,- voor parkeren en plek genoeg vlakbij de ingang. €10,- voor een volledig verzorgd buffet. Hier heb ik zelf geen gebruik van gemaakt.

PLUSSEN EN MINNEN
+ Gezelligheid (bezoekers)
+ Ruimschoots douches aanwezig
+ Geweldige funcompo!
+ Mogelijkheid voor een volledig verzorgd buffet
+ Heel veel nieuwe mensen leren kennen
+ Parkeren voor de deur

- Netwerk was bij tijden niet stabiel.
- Internet lag er vaak uit.
- Lagere opkomst dan verwacht.
- Luidruchtig 's nachts... Al horen de meesten daar niets van

Deze LAN krijgt van mij 4 uit 5 sterren: ****

REACTIES
 • Gepost door: Saxx0n op zondag 26 oktober 2008 om 15:20
  Bedankt een leuke report over MMDL 6
 • Gepost door: Aoshi op zondag 26 oktober 2008 om 21:12
  Nice Huubje. Maar je was wel lekker wakker geworden eh ?
 • Gepost door: hubris op zondag 26 oktober 2008 om 21:14
  Heerlijk
 • Gepost door: RedBull op maandag 27 oktober 2008 om 08:49
  Dank je hubris, daar kan ik mee leven
 • Gepost door: Tyrael op maandag 27 oktober 2008 om 12:03
  Ja Huub, de Q3 matches waren wel tof hoewel je veel te goed was voor mij. Flatout 2 was lachen, k stond van ver, zag je rijden, heb mijn (vol) balkje nitro volledig opgebruikt en je heb je kapotgeramd in je zij . Denk dat je toen 70% health had ofzo ^^
 • Gepost door: AeRoDyNe op maandag 27 oktober 2008 om 22:58
  Nice report , ik heb tenminste goed geslapen , heb jij kunnen slapen vrijdagnacht? want je was wel naast mij gaan slapen
Je moet ingelogd zijn om te kunnen reageren. Klik hier om in te loggen.