Articles - X-Life 12: The Twelfth Hour (by Djenzi)

Geschreven door: Djenzi - Gepost op: zaterdag 20 juni 2009 om 01:05

Hoe het begon
Op vrijdagochtend jump ik mijn bed uit als een jongen gazelle. Ik bel even naar Bas om te vragen of mijn pc lan-klaar is maar helaas, hij was niet meer te redden.
Dus ik pak mijn laptop in en bel Vledder om te melden dat mijn pc de geest heeft gegeven en niet meer te redden is. Balûh! Maar das geen reden om niet te gaan natuurlijk...
Tegen half 1 spring ik in de auto en en rij *hoppa* naar Nijmegen. Het was druk op de weg dus druk ik alle mensen op de linkerbaan naar rechts. Enkelen kijken boos als ik hen voorbij zoef met een vrolijk toetje *pêp-pêp* van mijn auto. Ik roep nog zoiets van: "ja ga dan ook aan de kant man ik moet naar X-life!". Heel vreemd, maar ineens was er alle begrip van weggebruikers. Ze lieten me zelfs voor en ook de stoplichten waren me goed gezind en lieten me met alle liefde door. Ik scheur het terrein op en zie Sahara en Pluk op de trap zitten. Ik ben er even bij gaan zitten en heb ze even geknuffelt.Daarna naar binnen gehuppeld en bij het betreden van de zaal sloeg mijn hart 12 keer over.
*BOING* (x12)
Magere Hein stond me op te wachten bij de entrée na hem geknuffelt te hebben ben ik verder gelopen. Enkele crew leden vliegen me al om de nek. Knuffel hier knuffel daar en daarna Coen, mijn radio collega begroet. Hij zorgde dit jaar voor het camera systeem. Even snel de IP adressen opgeschreven zodat ik de
boel in de gaten kon houden tijdens de lan., ik ben tenslotte beveiliger. Na wat bordjes opgehangen te hebben ben ik even buiten bij de catering wezen kijken. Vleddertje komt aan rijden en roept: "Kom Driekus we gaan boodschappen doen voor de catering!"
We zijn naar de supermarket gereden om grof maar dan ook grof inkopen te doen. Onze winkelwagen zat zo vol dat het bijna niet te sturen was. De dame achter de kassa was zo geschrokken van al dat brood dat we gekocht hadden dat ze bijna in de stress schoot en de verkeerde dingen aansloeg. Zo sloeg ze een netje rode uien van 0,43 ct maar liefst 43 keer aan... even de baas erbij roepen voor de correctie sleutel. haha.
Na alles ingeladen te hebben zijn we terug gereden naar de Vasim. Even snel van shirt gewisseld en het bloederige crewshirt aangetrokken. Met zo'n shirt aan weet je dat de lan echt gaat beginnen. Om 18.00 uur was de zaal open en heb me genesteld bij de entree. Daar heb ik de hele avond de bezoekers welkom geheten, zegewezen op het parkeren om ze vervolgens naar de incheckbalie door te sturen.
Als je zo bij de deur staat schud je heel wat handjes en maak je hier en daar een babbeltje. Als de toestroom afneemt is het tijd om de catering eigenhandig te testen. Friet en een broodje hamburger deluxe gingen erin als koek.
Ik spreek Pluk. Ze zegt heel stiekem dat ze vermoedt dat Vleddertje de nachtdienst niet door komt en of ik zn nachtdienst wil overnemen, dan wel bijstaan. Dat betekent dus niet slapen. Maar ach, ik draai wel vaker nacht diensten dus dat ben ik wel gewend.
Om 23.00 schuif ik wederom aan bij de catering. Niet om te eten maar om samen met Vleddertje frieten te bakken enzo. Ik ben geen held in pannenkoeken bakken dus dat mag Vledder mooi doen.
Als je die handige omhoog-gooi-draai-techniek ziet vraag je je af waneer er een pannenkoek tegen het plafond knalt.
Om 02.00 uur sluiten we de catering en ruimen alles op. De nachtdienst is begonnen. Ik stap achter mijn pc en kijk of er nog wat pr0...ehh ik bedoel klassieke muziek geshared staat. Tegen 7 uur rij ik naar huis voor mijn welverdiende rust. Toen ging het lampje uit en snurkte ik de hele buurt bij elkaar. ...heb ik me laten vertellen

Een dag later...
De volgende dag sta ik om 12 uur op. Na een frisse douche ga ik richting Vasim. Even een tostie bunkeren en dan gamen!
Mijn zusje kwam trouwens nog langs met haar vriend. Haar vriend was zo onder de indruk dat hij volgend jaar ook komt lannen. Op zaterdag nog paar dienstjes gedraaid in de catering en opnieuw een nachtdienst overgenomen voor Prizzl. Organiseren kunnen ze goed die X-Lifers... Maar wakker blijven...

De laatste uurtjes...
Na 8 uur slapen (tegen half 2 in de middag) gauw nog even naar X-Life. Nog een paar uurtjes gamen. Al snel is het 18.00 uur en zit X-Life er weer op. Jammer het was net zo gezellig. Omdat ik de volgende dag om 5 uur moet beginnen met werken, ben ik meteen naar Eindhoven gereden. Bij thuiskomst ga ik op de bank zitten, sluit ik mijn ogen en zo beleef ik in gedachten opnieuw X-Life 12.
Het was weer geweldig!

REACTIES
  • Er zijn geen reacties.
Je moet ingelogd zijn om te kunnen reageren. Klik hier om in te loggen.