Articles - Wittebolx

Geschreven door: hubris - Gepost op: maandag 1 maart 2010 om 13:52

Wat: Wittebolx 1
Wanneer: 26, 27, 28 februari 2010
Wie: Dutch, Vleddertje, Hubris, Sahara, Terw_Dan en Gatecrasher
Waar: Cultureel Centrum Jan van Besouwe in Goirle

DE VRIJDAG: DRUKKE DAG
Wat is dat toch met LAN-vrijdagen? Té vaak heb ik een tentamen (MMDL 6), verplicht college (X-Life) of iets anders waar ik écht eerst nog even heen moet. Dat was deze keer niet anders.
Na een kort college om 08.45u direct door naar het werk. Een (halve) eigen keuze was om eerst nog even te gaan trainen, alvorens naar Wittebolx te vertrekken. Resultaat; om 23.05u (na de gouden medaillewinst van Nicolien Sauerbreij) stapte ik in de auto om Sahara op te halen van een feestje in Wijchen…

DE VRIJDAGAVONDNACHT: ARRIVALS
Om 00.45u parkeerden we dan eindelijk de auto voor de deur en konden we beginnen met uitladen. Nog geen 10 minuten later stonden onze pc’s, opgebouwd en opgestart, veilig tussen die van Terw_Dan en Vleddertje. En wij? Wij zaten in ontzettend comfortabele stoelen aan het bier/fris. Samen met John van Cyes (op welke LAN, behalveWOL, is hij nou niet te vinden ?!) hebben ‘de X-Lifertjes’ gezellig zitten ouwehoeren. In die tijd heeft Vleddertje nog diverse pogingen ondernomen om een van de organisatoren, Pascal, zijn bed in te stampen. Zonder succes. Hij moest en zou net zo lang met Ziggo bellen totdat de internetproblemen opgelost waren. En we moeten hem nageven, de aanhouder wint!
Rond 04.45u besloten we dat het tijd was om toch maar eens achter onze bakken te kruipen, dus met zijn allen richting LANzaal verhuisd. Beetje leechen (helaas maar 100Mbit verbinding ipv de beloofde full gigabit), beetje hashen (oeps, vergeten van tevoren te doen!) en een beetje gamen later was het alweer bedtijd…

DE ZATERDAG: TSUNAMI?!
Vleddertje en ik hadden het voor ’t slapengaan al gelezen; er was een grote aardbeving geweest in Chili (8.8 op de schaal van Richter). ’s Ochtends kwam daar nog eens een Tsunami-waarschuwing overheen. Omdat we niet deel namen aan de vele compo’s (tsja, dan krijg je als je te laat komt op een LAN, dan kan je je niet meer inschrijven) hadden we ruim de tijd om elkaar af te troeven met het vinden van twitter-, nieuws- en andere berichten en sites om meer te weten te komen over de dreigende tsunami. Uiteindelijke bleek het allemaal wel mee te vallen (al zagen de live-beelden er wel enigszins indrukwekkend uit) en besloten we maar te gaan gamen. Alle ‘traditionele LANspellen’ passeerden de revue, van Q3 tot AoM en van Plants vs Zombies (Sahara) tot UT2k4.
Intussen was ook Gatecrasher gearriveerd op Wittebolx. Hij had op het laatste moment (zaterdagochtend) besloten om tóch maar te gaan.
’s Middags zijn we ook nog even richting de AH gelopen en hoewel het niet ver was, was het toch wel een gevaarlijke tocht. Onderweg werden we namelijk bestookt met rozen van de PvdA, koffie van ’t CDA en tomaten van de SP. Gelukkig lag de AH niet veel verder weg dan op X-Mass het geval is!

Daarna weer druk aan het gamen geweest tot, ohjee, stroomuitval in onze tafelrij rond 17.30u. In plaats van schelden, stampenvoeten en balen hebben we alles stekkers uitgetrokken en zijn we gaan eten. De groep X-Lifertjes werd steeds groter, want naast de uitbreiding met John van Cyes waren intussen ook Da_Maniac en enkele anderen aan onze tafel aangeschoven. Maar goed ook trouwens, want hoewel Terw_Dan veel wist, hadden we alle hulp hard nodig met het oplossen van “Sahara’s” kruiswoordraadsel!
Een ruim uurtje en twee maaltijden (voor Vleddertje en mij dan) later keerden we terug naar onze tafelrij waar het stroomprobleem al LANG was opgelost. Wederom terug naar het gamen waar Sahara in een 2 uur durende strijd Terw_Dan volledig pwnde in AoM! In de tussentijd was het ook tijd voor een loterij. De nicks van alle deelnemers waren (met de hand!) op kleine blaadjes geschreven en omstebeurt werden er lootjes uit de doos getrokken. Van de 6 X-Lifertjes hadden er maar liefst 4 prijs! Sahara won een roze (femina) muismat, hubris een Spire Graphic Card Fuse, Vleddertje een tray SPAM! en Terw_Dan… jawel, ook een hele tray SPAM!
En dit zelfs zonder de crew omgekocht te hebben!!
Ook op zaterdag beviel de lounge ons erg goed. Deze keer zelfs inclusief een paar “funcompo’s”, namelijk macarena-dansen en limbo-dansen. Hierbij moet worden gezegd dat het wel erg opvallend was dat Vleddertje, Gate en hubris ineens verdwenen waren toen de macarena begon… toeval?
Gelukkig maakten ze hun afwezigheid goed met een prachtige demonstratie Kabouter-dansen, enthousiast gevolgd door vrijwel de volledige Wittebolx-crew! Na nog een korte ‘I wanna be a hippy’ van Vled, Gate en mezelf was het voor mij tijd om eens wat aan huiswerk te gaan doen. Met een nog maar half werkend programma heb ik het uiteindelijk om 06.00u opgegeven en ben ik gaan slapen.

DE ZONDAG: HUISWERK, PRIJSUITREIKING EN RECLAME
Laat gaan slapen betekent vaak ook laat opstaan. En met een aardige tijd van 11.00u was ik ruim twee uur eerder wakker dan Sahara en Vleddertje! Luilakken!
Vandaag waren de finales van alle compo’s, vrijwel allemaal “live” uitgezonden op de beamer. Tussen deze uitzendingen door stond er een prachtige creatie van Vleddertje op ‘t (echt heel grote) scherm; reclame voor X-Life! Daarom bij deze een bedankje aan de crew hiervoor.
Helaas zat was mijn huiswerk nog niet helemaal af en heb ik nog twee uurtjes moeten besteden aan wat programmeerwerk. Gelukkig heb ik dat, met hulp van Terw_Dan, tot een goed einde weten te brengen (denk ik). Daarna snel door met een potje AoM tegen Sahara en Terw_Dan. Hoewel ik ontevreden was over mijn spel (TRAAAAAAAAAAAAAAG) heb ik ze toch weten te verslaan in ongeveer 80 minuten!
En toen was het tijd voor de prijsuitreiking. Naast prijsbekers voor alle winnaars was er ook een indrukwekkend prijzenpakket met als topprijzen een volledig verzorgde scuba-diving dag voor ’n heel team (5 man) en een complete dedicated (6u?) gameserver van 100 miljoen miljard kilo.
En ja… tijd. Tijd om te gaan. Het inladen van de spullen ging wat minder soepel dan het uitladen, met dank aan een ongelofelijk typhusweer. Wind, regen, afwaaiende takken… onguur! Gelukkig zijn we allemaal weer veilig thuis gekomen en konden we terugzien op een supergeslaagde eerste Wittebolx. Rest me dus nog maar één vraag…. wanneer kan ik me inschrijven voor de tweede editie?

DAMAGE
Entree: €30,00 euro (als je op tijd betaalde)
Parkeren: €0,-
Diner: vanaf €5,50
Ontbijt: €2,50 (zelf geen gebruik van gemaakt)
Bier: vanaf €1,75
 

PLUSSEN EN MINNEN
+ Gezelligheid (bezoekers)
+ Speciale douchewagen aan laten rukken
+ Geweldige funcompo’s!
+ Catering 24/7 open en goede kwaliteit
+ Dedicated crew, gaat niet slapen voor álles werkt
+ Dichtbij de voordeur in- en uitladen en gratis parkeren
- 100 Mbit netwerk in plaats van het beloofde Full Gigabit
- Slaapzaal was aan de krappe kant
- Beetje té donker zodra het licht uit ging, vooral door slapers in de LANzaal kans op struikelen
- Beetje onduidelijkheid over de compo’s
- Beamergebruik kan iets vullender/informatiever

Deze LAN krijgt van mij 4 uit 5 sterren: ****
 

REACTIES
 • Gepost door: TERW_DAN op maandag 1 maart 2010 om 14:38
  Weinig aan toe te voegen, ik heb me prima vermaakt dit weekend en zeker voor een eerste lan hadden ze het best goed voor elkaar. Wat mij betreft ben ik er volgende keer weer bij
 • Gepost door: Dutch_com_freak op maandag 1 maart 2010 om 20:46
  ik kom oowk weer
 • Gepost door: Vleddertje op woensdag 3 maart 2010 om 00:24
  Ja van mij ook een dikke 4 sterren! Goeie lan. Vooral de sfeer was he-le-maal top.
  En dat maakt een lan succesvol. Gefeliciteerd met deze eerste WittebolX LAN heren!
 • Gepost door: Dutch_com_freak op woensdag 3 maart 2010 om 00:45
  Bah, ... jullie met je sterretjes.... oh wacht.. daar ben ik zelf mee begonnen
 • Gepost door: wittebolx op woensdag 3 maart 2010 om 10:01
  Thx voor jullie report. Als V2 werkelijkheid wordt gaan we hier zeker mee aan de slag. Tof dat jullie gekomen zijn en tot X13
Je moet ingelogd zijn om te kunnen reageren. Klik hier om in te loggen.