Articles - X-Life 15 - X-Leben Fünfzehn - Schnitzel, Schnaps und Spielerei powered by Extreme networks

Geschreven door: Mojo - Gepost op: maandag 23 juli 2012 om 21:11

X-Life 15

X-Leben Fünfzehn - Schnitzel, Schnaps und Spielerei

powered by Extreme networks

Partyreport by X-Life Crew (www.x-life.nl)

Woensdag 13 Juni 2012
Normaliter is de woensdag de dag waarop de hal wordt voorbereid op het plaatsen van alle noodzakelijke apparatuur, bekabeling en tafels en stoelen.

Dit jaar is gekozen voor een andere opzet dan de afgelopen jaren. In verband met veranderingen aan het terrein om de Vasim heen is er gekozen voor een andere ingang. Dit bracht een nieuwe tafelindeling met zich mee. Deze tafelindeling gaf de mogelijkheid de stroom efficiënter aan te leggen. Samen met het Extremenetworks netwerk ligt dit deze editie op de vloer, met beschermende matten (lees: oude rubber transportbanden) om schade en ongevallen te voorkomen.

Donderdag 14 Juni 2012
De donderdag begon met een defect aan de hoogwerker, waardoor helaas alles stil kwam te liggen. Uiteindelijk is er door de Vasim een vervangende hoogwerker gehuurd. De defecte hoogwerker stond precies voor de ingang. Gelukkig is een naburig bedrijf dat heftrucks fabriceert zo vriendelijk geweest er eentje uit te lenen om de defecte hoogwerker te verwijderen.

Nadat de problematiek met de hoogwerker was verholpen was het tijd om te starten aan de opbouw van de crewarea, de eerste tafelrijen en de relaxarea.

Ook in de catering is er een slag gemaakt in de professionalisering. De gehuurde frietkar is gearriveerd en de catering wordt opgebouwd. Met deze frietkar is er een professionele pan, ruimte voor bereiding van etenswaren en voldoende koeling.

Vrijdag 15 Juni 2012
Omdat X-Leben Fünfzehn dit jaar om 16:00 begint was de vrijdag wat hectischer dan normaal. Alle puntjes moesten nóg eerder op de i gezet worden. De aankleding heeft een grote slag geslagen. Een elk jaar terugkerende issue is de onmogelijkheid tot het plaatsen van tafels tot 12:00 in verband met de doorgang van andere gebruikers van de Vasim. Ook de internetlijn is dit jaar zeer uitvoerig getest en is op vrijdag gereed gemaakt. Uiteindelijk was, volgens planning, alles op tijd gereed.

Na de openstelling van de zaal voor bezoekers om 16:00 loopt het langzaam maar zeker vol. Noemenswaardig is het aantal bezoekers dat om 18:00 al aanwezig is. Vervolgens worden om 22:00 de lichten uitgeschakeld en wordt het evenement officieel geopend met een toepasselijk Duits nagesynchroniseerde introfilm!

De voorrondes van de eerste competitie, Gigabyte Hedgewars, beginnen om 23:30. Deze game is een inmiddels zeer volwassen en stabiele vervanger van Worms en is goed ontvangen.

Zaterdag 16 Juni
Zaterdag is traditioneel de competitie-dag. De amino is zoals alle jaren bijzonder groot. Naast de voorrondes van Coolermaster Call of Duty 2 wordt er ook de Corsair UT 2004 competitie gespeeld. Nieuw dit jaar is een competitie, georganiseerd op de Xbox 360. De racegame Forza 4 wordt gespeeld op de console van Microsoft en wordt ook door Corsair gesponsord.

De internetlijn is op zaterdag verder getest. De stabiliteit was, mede door de apparatuur van AVM, keurig in orde. Er is gekozen om games over 1 lijn te spelen en het reguliere verkeer via de andere lijn. Uiteindelijk is Diablo III goed speelbaar, maar blijken andere spellen te veel data te genereren (tot wel 10kB/s per gebruiker) om stabiel te spelen. Al met al is er een zeer grote inhaalslag gemaakt en is het aanwezige internet, gezien omstandigheden, goed stabiel gebleven.

Naast de reguliere competities wordt op de zaterdagavond de moviemachine moviequiz georganiseerd. In perfect nagesynchroniseerd Duits moeten er aan de hand van een fragment vragen beantwoord worden.

De zaterdag wordt afgesloten met de BF1942 competitie. Met maar liefst 44 man is er gelijktijdig gespeeld. De slag om de brug van Arnhem wordt dit keer, niet geheel historisch correct, door de geallieerden gewonnen.

Zondag 17 Juni
Zoals elk jaar worden zondag alle finales gespeeld. Na het ontbijt wordt er gestart met de MSI outdoor-compo in de thema van het evenement. Van te voren was er niet bekend wat er precies ging gebeuren. De reacties op het authentieke Duitse Bierpulsjoelen en Bierpullopen waren dan ook verassend leuk.

Na de thema-competitie worden de reguliere competities verder gespeeld. Uiteindelijk waren de competities rond 14:30 afgerond zodat om 15:00 begonnen kon worden met de prijsuitreiking. Na afloop van de prijsuitreiking kon er nog tot 16:00 doorgegamed worden voordat het opruimen kon beginnen. Ook hier was het bijzonder opvallend hoeveel bezoekers nog tot 16:00 aanwezig waren. Er mag dan ook geconcludeerd worden dat het organiseren van 16:00 tot 16:00 bijzonder goed beviel.

Na 16:00 is het tijd om af te bouwen. Tot 20:00 is er keihard gewerkt, om tijdig klaar te zijn om de afgang van het Nederlands elftal tegen Portugal te bekijken. Uiteindelijk rond 0:00 ‘s nachts was de zaal opgeruimd na een geslaagd weekend X-Leben Fünfzehn, - Schnitzel, Schnaps und Spielerei!

Foto’s
Alle foto’s zijn te downloaden op: www.x-life.nl/xlife15prijswinnaars.zip of op onze website www.x-life.nl onder Party Photos -> X-Leben 15 -> Prijswinnaars.

REACTIES
  • Er zijn geen reacties.
Je moet ingelogd zijn om te kunnen reageren. Klik hier om in te loggen.