Articles - X-Life goes... MasterLAN 9

Geschreven door: hubris - Gepost op: donderdag 24 oktober 2013 om 01:29

Van 11 tot en met 13 oktober 2013 vond MasterLAN 9 plaats in de Mèrthal in Horst aan de Maas. Met plek voor zo'n 100 gamers valt deze LANparty dus in dezelfde categorie als X-Life. Ook de sfeer op deze LAN is goed vergelijkbaar, een gezellige LANparty dus!

Vrijdag "Ik wil om 16.00u op de LAN zijn"

Hier kan ik eigenlijk kort over zijn. Fay en ik kwamen rond 23.15u pas aanrijden bij de zaal, nadat onze planning finaal faalde.
Gelukkig is de locatie heel eenvoudig te vinden, kan je voor de deur parkeren om je spulletjes uit te pakken en is er ruim voldoende parkeerplaats in de buurt, zodat we snel onze systemen op konden bouwen.
Uiteindelijk waren waren we precies op tijd, zodat ik me samen met Muis en Mireille in kon schrijven voor de Q3-compo (inschrijfdeadline: 00.00u).

Zaterdag "WTF waarom gaat die airco in overdrive?!"

Zaterdag begon met een aantal vette potjes Q3 CTF 3vs3 (compo). Binnen 3 minuten hadden we verloren van JiePie en zijn crew. Ach, ik geloof niet dat we mee deden om te winnen
Tegen een uurtje of drie hadden we het grootste deel van de potjes gespeeld (en kansloos verloren) en werd het langzaamaan tijd om richting bed te gaan.

Slaapzaal
De "slaapzaal" was van de LANzaal afgescheiden door een zwart doek. Het was heerlijk koel (iets te koel zelfs, volgens sommigen), lekker donker en ruimschoots groot genoeg. Kortom, een heerlijke plek om te slapen.
Persoonlijk vind ik het jammer dat er weinig gelet werd op geluid. Ook om vier uur 's nachts werd er nog aardig geluid geproduceerd in de LANzaal, waardoor het in de slaapzaal alles behalve stil was. Maargoed, vermoeidheid en een biertje hielpen me snel in slaap.

Overdrive
Om 07.00u schrok ik wakker van een hard geluid. Alsof iemand een stofzuiger op mijn oren had gezet. Na even voelen bleek dat dit niet het geval was. Het geluid kwam van de airco/afzuiging die op standje 'hurricane' stond. Hoewel ik een goede slaper ben, kreeg ik het toch echt niet voor elkaar om hier doorheen te slapen. Gelukkig hield dit ook vrij snel weer op zodat we gewoon verder konden slapen.

Tegen een uurtje of half 11 was het tijd voor de laatste matches van de Q3-compo. Hoewel we fris en fruitig (lees: brak en gaar) in de server verschenen, was de compo voor ons helaas weer snel over. Onze score: alles verloren, maar er is leuk met ons gespeeld

Compo's
Het intranet liet naast de Q3-compo nog twee andere compo's zien. De funcompo en Trackmania. Als rechtgeaarde X-Life'er kan ik Op MasterLAN 9 werd Real-Life Angry Birds gespeeld!natuurlijk niet anders dan deelnemen aan de funcompo. Omdat niet was aangekondigd wat er gedaan zou worden, vroeg ik degene die ik het meest vertrouw om met me te 'teamen'. Samen met Fay vormde ik Fay-Lent. Deze naam (snel op zijn engels uitspreken) hebben we in de eerste ronde van de funcompo ook zeker eer aan gedaan.

De 'real life Angry Birds' bleken voor ons een te grote uitdaging en met slechts één gekillde 'bird' hoorden we zeker niet tot de hoogvliegers... Op naar de tweede ronde dan maar...

Hiervoor moesten we ons verzamelen bij de beamer, waar we een awesome introductiefilmpje te zien kregen. Vervolgens iedereen naar buiten voor het spel 'Ninja'. De regels waren niet voor iedereen even duidelijk, maar de FUN van de funcompo was er zeker niet minder om. Na een niet onaardige tweede ronde mochten we weer terugkeren naar binnen. Op MasterLAN 9 werd fanatiek Ninja gespeeld!

In de zaal was een 'Twister'-vak gemaakt, maar dan een beetje groter. Met 24 man tegelijk twisteren is ronduit HI-LA-RISCH en vanuit mijn dubbelgevouwen positie heb ik gezien dat er al wat eh.. bijzondere foto's zijn gemaakt! Uiteindelijk sloten Fay en ik deze ronde niet onaardig af (ik was 3e ^_^).

Internet
Tussen de compo's en de rondes door heb ik wat tijd doorgebracht op internet. En dan valt ineens op hoe ontzettend soepel dat gaat. Zelfs in vergelijking met mijn thuissituatie (100/100 Mbit glasvezel) ging het hier snel. Een korte speedtest van ONOK wees al snel uit dat snelheden van ruim 170 Mbit down en 85 Mbit up konden worden gehaald! Absoluut goed geregeld door sponsor Ziggo dus!

Voedertijd
Daarna was het tijd voor een hapje eten. Hoewel de catering van Masterlan absoluut goed is qua prijs en kwaliteit, was ons gezelschap toch meer toe aan pizza. Dus besloten we bij een lokale pizza/shoarma/vettigheidleverancier te gaan zitten. Helaas was de toko van onze voorkeur gesloten vanwege een bruiloft. Niet getreurd, op 1 minuut lopen van de locatie zit een andere pizza/shoarma/vetboer. Eindconclusie van ons bezoek aan Ramses: prima betaalbaar, goede kwaliteit en zeker een aanrader voor de LANner die iets anders wil dan friet!

TERW_DAN aan de zuip
Soms zijn er van die dingen die je gewoon MOET melden. Onderstaande foto is daar een prachtvoorbeeld van...

Terw_dan gaat all-out op een fles kinderchampagne tijdens MasterLAN 9!

Tot diep in de nacht hebben we ons vermaakt met wat old-skool games, zoals Q3, FlatOut en GTA2. Tegen een uurtje of drie werd het wat rustiger in de LANzaal en was het heerlijk rustig en koel slapen in het slaapgedeelte.

Zondag "Gummetjes met geur"

Na heerlijk uitslapen was het tijd voor een frisse douche. Hoewel er maar één douche beschikbaar was, bleek dit toch genoeg.

Een prima ontbijtje en wat uurtjes gamen en een Trackmania-compo later was het alweer tijd voor de prijsuitreiking. En daar kwam de creativiteit van de MasterLAN crew pas écht naar boven. Naast een paar prachtige CoolerMaster-prijzen hadden ze zelf een aantal prijspakketjes samengesteld. Grote zakken met de meest fantastische prullaria.
Zeg nou zelf, wie zit er nou niet te wachten op een gum met geur of een mini-hertekop? HI-LA-RISCH.

Helaas was het na de prijsuitreiking al weer tijd om de spulletjes te gaan pakken. En met een fantastisch goed gevoel zijn we naar huis gereden.

De samenvatting

+ Gezelligheid (bezoekers én crew)
+ Megacreatieve funcompo!
+ Catering 24/7 open, goede kwaliteit en supercheapass
+ Dichtbij de voordeur in- en uitladen en gratis parkeren in de buurt
+ Supersnel internet!
+ Er zijn nog veel meer foto's, namelijk hier van TERW_DAN en hier van Lucky!

- Herrie van de verwarming op zaterdagochtend. Vroeg. Heel vroeg.
- Begeleiding van de compo’s mag iets duidelijker. Q3 had een beetje 'we doen maar wat'-gevoel.
- Beamergebruik kan iets vullender/informatiever

Deze LAN krijgt van mij 5 uit 5 sterren:

Teambuilding? Nee hoor, het begin van een spelletje Ninja op MasterLAN 9!


Deze review is mede mogelijk gemaakt door:
De foto's van TERW_DAN!

REACTIES
 • Gepost door: MiBe op donderdag 24 oktober 2013 om 01:48
  Was weer een super gezellige Masterlan en kan me dan ook volledig vinden in je verhaal. Kan deze lan iedereen aanraden!
 • Gepost door: Gman op donderdag 24 oktober 2013 om 08:43
  Nice review!
 • Gepost door: Muis op donderdag 24 oktober 2013 om 09:37
  Goede review inderdaad! Passend bij een goede LAN
 • Gepost door: Vleddertje op donderdag 24 oktober 2013 om 11:06
  Zeer geslaagde review van een zeer geslaagde lan zo te lezen! Top
 • Gepost door: onok op donderdag 24 oktober 2013 om 11:29
  Juh Meldersnet was kewl
  Ik heb zelfs meegedaan aan de trackmania compo en de funcompo, en ik doe normaal nooit mee aan compos
 • Gepost door: TERW_DAN op donderdag 24 oktober 2013 om 12:16
  Was inderdaad een geweldige lanparty weer. Die airco op volle toeren was wel even wat minder, ook geen idee waarom dat ding dat deed.


  Maar Taco, je bent alleen even vergeten te vermelden dat er gewoon appelsap in die fles zat
 • Gepost door: hubris op donderdag 24 oktober 2013 om 13:52
  @TERW_DAN: Check de 'alt'-tag van die afbeelding
Je moet ingelogd zijn om te kunnen reageren. Klik hier om in te loggen.