Articles - X-Life 16: Lights, Camera, Action!

Geschreven door: TERW_DAN - Gepost op: dinsdag 13 mei 2014 om 23:50

Ik heb inmiddels de nodige X-Lifes meegemaakt, waarvan het meerendeel in de Vasim (op XL7 na, die nog in de Olympic hallen was). Nu vond ik de Vasim geweldig. Een lekker underground sfeertje, alles kon, alles mocht en niets was te gek. Toen ik te horen kreeg dat de Vasim het voor X-Life 16 niet ging worden vond ik dat wel erg jammer. Maar was aan de andere kant ook benieuwd wat er te verwachten viel van de nieuwe locatie.

Voorgaande jaren was ik vaak al op donderdag aanwezig met opbouwen, maar dit jaar kwam ik pas op vrijdag, omdat deze locatie wat minder werk vereistte. Het eerste dat me opviel is dat de locatie vooral schoon was. De Vasim was eigenlijk ultiem smerig, niet alleen omdat het er nooit schoongemaakt werd, maar iedereen reed daar standaard met z'n auto naar binnen en kunstenaars zijn niet altijd het meest propere volk

De catering
Over de catering is al genoeg gezegd, maar toch wil ik er nog wat over kwijt. Ik vond het kwalitatief goed eten voor een nette prijs. 4,50€ voor een flink bord avondeten is niet slecht. Ontbijten heb ik niet gedaan, dus daar durf ik geen oordeel over te geven. Koffie en thee voor 1,50€ vond ik echter zeer aan de prijs, zo duur dat ik er ook geen gebruik van heb gemaakt. Dat het niet altijd gratis kan zoals op eerdere X-Lifes snap ik, maar de prijzen hadden van mij een stuk schappelijker kunnen zijn. €0,50 voor koffie of thee is in mijn ogen veel netter voor een evenement dat een weekend duurt, en het dus niet zal blijven bij 1 kopje.
Het geen eten-beleid meenemen klonk streng, maar persoonlijk heb ik er weinig last van gehad.
De beheerder die op de zaterdag nog appeltjes uit kwam delen was dan weer een grote plus

Sanitaire voorzieningen.
Het sanitair in de Vasim was smerig. De douche die enkel schoongemaakt werd tijdens X-Life was eigenlijk te vies voor woorden, en gebruikte ik 't liefst ook zo min mogelijk. Dat was hier wel wat beter geregeld. Douches en toiletten waren schoon, hoewel er wel wat meer toiletten beschikbaar hadden mogen zijn in de avonduren, als de catering dicht zat.

Slaapzaal.
De slaapzaal was een stuk minder gehorig dan die in de Vasim, en je kon er prima slapen want er was meer dan genoeg ruimte, dus niemand die over je heen struikelde als je net lekker lag te slapen omdat er te weinig ruimte was om te lopen.

Competities.
Dit jaar heb ik op de movietrivia niet meegedaan aan competities, omdat er weinig bijzonders tussen zat vond ik zelf. Fifa, CoD, Starcraft en LoL zijn niet echt de games die ik leuk vind als casual gamer. Liever had ik games gezien zoals Hedgewars, Flatout, GTA of Quake/UT. Maar dat is natuurlijk persoonlijk. Wat ik jammer vond is dat er dit jaar geen funcompo was. X-Life 14 had een schiettent en de hoefijzergooicompetitie, X-Life 15 had het biersjoelen en de bierpulsjouwwedstrijd, maar dit jaar was er niet een soortgelijk iets. Natuurlijk was de buitenruimte hier wat meer beperkt dan bij de Vasim, maar het maakte de vorige X-Lifes toch net even wat leuker.

Aankleding.
Voorgaande X-Lifes waren altijd voorzien van een boel leuke aankleding, maar dat viel deze X-Life flink tegen. Er hingen wel de nodige filmposters en er stonden her en der wat stands, maar dat voldeed niet echt aan de verwachtingen. Natuurlijk waren er wel wat beperkingen ten opzichte van de Vasim (daar mochten we zo'n beetje alles wel doen volgens mij), maar het een beetje meer in thema zou op zich geen kwaad kunnen. Ik hoop dat nu we de zaal een beetje kennen dit komende X-Life ook wel weer zo zal zijn, het voegde toch altijd wel wat toe aan de LANparty.

Relaxarea
Een ander onderdeel dat we moesten missen was de relaxarea. Deze werd wel vervangen door de filmzaal, al ben ik daar niet geweest. Wel was er flink wat ruimte naast de crew om ook analoge spelletjes te spelen. Hopelijk is deze er volgend jaar ook weer, maar dan met wat betere verlichting (zodat je ook de kleuren van je kaarten kunt onderscheiden). Maar het grootste gedeelte van de tijd hebben we buiten kunnen zitten. Nu was er niet echt een buitenplek zoals bij de Vasim het geval was, maar via de achterdeur was er wel wat ruimte om tafels en stoelen neer te zetten zodat we daar ook mooi spelletjes konden spelen, wat we veelvuldig hebben gedaan. Daardoor heb ik wel de prijsuitreiking gemist, maar omdat ik toch niet aan compo's mee heb gedaan vond ik dat niet zo heel erg.

Het technische geneuzel
In 't kort, een goed netwerk, lekker vlot internet en eigenlijk nergens problemen mee gehad. Ik ben alleen tig keer op m'n bek gegaan door de matten die over de kabels lagen. Het alternatief (de PVCpijpen los op de vloer) was nog erger, maar voor volgend jaar zou iets van kabelgoten of stukken tapijt die niet zo hoog zijn een leuk alternatief zijn, daar val je wat minder snel over.
Verder weinig op aan te merken, alles werkte eigenlijk zoals 't moest

En verder...
Ik heb dit jaar geen foto's gemaakt, achteraf gezien wel een beetje jammer, dus dat ga ik volgend jaar wel weer doen. De LAN was zeker geslaagd en ik denk dat de minpuntjes volgend jaar ook wel deels weggewerkt kunnen worden, nu de locatie een beetje bekend is.
Het afbouwen was in elk geval een grote plus. Ik heb wel een aantal keren tot 23:30 in de Vasim gestaan met afbouwen. Nu waren we om 20:00 al helemaal klaar om naar de pizzeria te gaan (die overigens erg goed beviel).

De LAN was weer als vanouds gezellig in ieder geval, ook al leek het wat rustiger dan voorgaande jaren. Dat komt misschien ook wel omdat de voorinschrijvingen later open waren. NIet al de mogelijkheid om tijdens X-Mass in te schrijven en heel vroeg er wat ruchtbaarheid aan geven. Voor XL15 stond er bijvoorbeeld op 1 januari al een topic op tweakers.net dat redelijk bezocht werd, dit keer was het een paar weken van tevoren wat resulteerde in 2 posts in dat topic. Dat is een beetje jammer, met weinig moeite zouden er best wat meer mensen op af kunnen komen.

In vergelijking met de andere X-Lifes krijgt deze dan van mij ook een 7+. (omgerekend naar een 1-5 rating is dat dus iets van een 3,8, laat ik schappelijk zijn en er dan een 4 van maken )

Mijn plusjes en minnetjes
+Locatie en ligging
+Kwaliteit van de catering
+Schoon sanitair
+Slaapplekken

-Aankleding
-Geen funcompo
-Prijzen van de catering voor koffie en thee
- Weinig 'reclame' voor het evenement

REACTIES
  • Er zijn geen reacties.
Je moet ingelogd zijn om te kunnen reageren. Klik hier om in te loggen.