Articles - X-Life 16: Lights, Camera, Action!

Geschreven door: -Gallo-Lucky - Gepost op: woensdag 14 mei 2014 om 00:01

Begin juli was het weer tijd voor een lanparty. X-life is voor ons drie├źn altijd de opwarmer voor Campzone.
Deze keer op een nieuwe locatie. Sporthal de Tinnegieter in Beuningen. Het zou dacht ik niet eenvoudig zijn de unieke sfeer van de Vasim te benaderen.


AANKOMST

De sporthal was eenvoudig te vinden en bood voldoende parkeer gelegenheid. Via de ingang kwam je meteen in het bar gedeelte wat er gezellig uit zag. Daar ons aangemeld en tot onze verbazing werden er geen bandjes uitgegeven. Meteen de bekende catering kaarten gekocht en ons aangemeld voor het ontbijt. Een volgende keer had ik toch graag bandjes zodat we kunnen zien wie wel en niet bij de lanparty horen.

DE TINNEGIETER

De zaal zag er erg groot uit. Het crew gedeelte zat op een podium links in de zaal waardoor de hoek linksachter uit het zicht was.
Hierdoor leek de zaal een stuk leger dan dat ie in werkelijkheid was.

In de zaal bijna gevallen omdat er sportzaal matten over de stroomkabels lagen. Hierdoor werden de kabels goed beschermt maar als je niet goed uit keek kon je erover struikelen. Dus toen we de computers gingen neerzetten extra goed opgelet niet te struikelen

Zoals gezegd is de zaal erg groot en hoog. Er kunnen denk ik wel meer dan 200 lanners met gemak in. Dus groei voor de toekomst is in deze zaal goed mogelijk. Hierdoor is het denk ik wel moeilijk om het zo aan te kleden dat je een goede sfeer krijgt. De crew had zijn best gedaan met lichten en filmposters e.d. maar de sfeer van de Vasim werd niet gehaald.
Het plafond van de zaal heeft zijn beste tijd gehad. Op bepaalde stukken zaten geen planken en op andere stukken zag je los zittende planken. Gelukkig waren en geen naar beneden gekomen maar voor een volgende keer vragen het plafond te fixen.
Naast de lanzaal was de slaapzaal en ook deze was erg groot en hoog. Voor iedereen ruimte genoeg om te slapen.
De toiletten waren in de bar en in 2 omkleedruimtes (man/vrouw).
S ’nachts was de bar afgesloten waardoor er nog maar 1 toilet overbleef voor de mannen en 1 voor de vrouwen. Er was ook een route naar buiten om te roken via kleedkamer 3 en daar was ook een toilet alleen waren de lichten niet aan. Gelukkig had ik mijn led zaklamp bij dus konden we daar ook gebruik van maken

Ondanks dat de temperatuur buiten behoorlijk warm was bleef de temperatuur in de zaal redelijk. Om dit te regelen werd er wel een deur opgezet rechtsachter. Het voordeel daarvan was dat er ook buiten tafels neergezet konden worden zodat een aantal deelnemers daar bord spellen konden doen.

Het nadeel was wel dat mensen die vlakbij die deur zaten last hadden van rokende mensen, tocht en licht. Wellicht de volgende keer in die hoek de relax area maken?

CATERING

De catering was prima met een goed assortiment. Jammer genoeg was de deal van de organisatie met de beheerder van het gebouw dat er geen eigen drinken mee genomen mocht worden. Op het forum was van te voren aangegeven dat het dan vooral om alcoholische dranken ging maar tijdens de lanparty moest mijn buurman ook zijn flesje vitamine water weghalen. Ik persoonlijk vind dit soort regelingen niet ten goede komen aan de sfeer want daardoor gaan mensen stiekem toch manieren bedenken om de regels te omzeilen (zoals Rosé wijn in een flesje vitamine water doen haha).
Op het geboden ontbijt was niks verkeerds aan te merken. Genoeg muntjes voor thee, koffie en jus d’orange. Verder een redelijke keuze voor beleg en voldoende brood. Het ontbijt werd geserveerd in de filmzaal anex relax area. Behalve ontbijten hebben we geen gebruik van die zaal gemaakt. Lag toch te ver van de hoofdzaal om erbij te horen. Aangezien de hoofdzaal zo groot is kan beter de volgende keer daar een relax area gemaakt worden.

OMGEVING

De Tinnegieter was op loop afstand van het centrum van Beuningen wat een erg groot voordeel is. Er zijn daar genoeg prima eetgelegenheden, supermarkten, winkels e.d. Wij hebben 2 keer bij een wok fastfood restaurant goed gegeten.

INTERNET

We hadden nu snel internet op de lanparty en dat was toch een stevig min punt van de Vasim.

COMPOS

Van de compo’s kan ik niks zinnig zeggen aangezien wij daar bijna nooit aan mee doen. Ik mis de laatste paar jaar wel de eind lotterij. Hopelijk komt die weer terug in een volgende editie (of een rad van fortuin ofzo )

SFEER

De sfeer wordt vooral bepaalt door de mensen en de crew. Dat zit bij X-life wel snor. Relaxte en gezellige mensen. Voor de eerste keer in deze zaal was het prima. Op de site stonden al een aantal verbeter punten voor een volgende keer dus het kan alleen maar beter worden.

CONCLUSIE

Een prima locatie om een fantastische lanparty neer te zetten.

PLUSPUNTEN

-Ligging dichtbij het centrum.
-Prima ontbijt.
-Snel internet.
-Ruimte tussen de tafels (meer dan genoeg om de tuinstoel naar achter te klappen)
-Goede klimaat beheersing.
-Goede rookgelegenheid buiten.
-Gezellige Bar
-Catering
-Ruime slaapzaal
-Ruime tafels
-Cyes

VERBETER PUNTEN

- Zaalindeling en aankleding kan beter (zie tekst review)
- Plafond zag er versleten uit met gevaarlijk uitziende loszittende planken.
-Te weinig toiletten s’nachts (wordt al opgelost volgende keer las ik)
-Relax / film area niet in aparte zaal de volgende keer.
-Verbod op eigen drinken afschaffen.
-Bandjes en bandjes controle de volgende keer.

SCORE

Al met al een hele goede en gezellige lanparty op de schaal van 1 tot 5 geef ik een 3.5 zodat er nog 1.5 overblijft om de volgende keer een volle 5 te geven

REACTIES
  • Er zijn geen reacties.
Je moet ingelogd zijn om te kunnen reageren. Klik hier om in te loggen.